PODJETJE


Ajmo.si / DOO

 
Leto ustanovitve: 2014
Spletna stran: http://www.ajmo.si
Podjetje Doo razvija aplikacijo Poberi Me, ki nudi avtoštop 21. stoletja. Ne gre zgolj za aplikacijo za deljenje prevozov, temveč uporabnikom omogoča, da spoznavajo nove ljudi in preživijo svoj čas na poti veliko bolj zabavno. Deluje kot mobilna platforma, ki poveže iskalce in ponudnike brezplačnega prevoza, omogoči vpogled v njihove profile in zanimanja ter vzpostavi medsebojno komunikacijo.
 

Problem in uporabna vrednost

Čeprav živimo v tehnološko najbolj dovršenem času, se še vedno več kot polovica svetovne energije pretvori v transport, kar 80 procentov voznikov pa se v avtu vozi samih. Cena naftnih derivatov raste, zato ljudje posegajo alternativnih načinih transporta.
 
Aplikacija Poberi Me spreminja način transporta iz kraja v kraj. Rešuje problem voznikov, ki se vozijo sami, in potnikov, ki migrirajo na dnevni in tedenski bazi ter si želijo hitrejšega, cenejšega in bolj zabavnega prevoza z možnostjo, da spoznajo nove ljudi.

Produkt je trenutno v fazi intenzivnega testiranja uporabniške izkušnje in prototipa. Stopajo v stik s potencialnimi uporabniki in produkt nenehno posodabljajo ter razvijajo skladno z željami in potrebami uporabnikov.
 

Konkurenčna prednost

Transport danes postaja ena izmed najbolj priljubljenih panog novo zagonskih podjetij kot so Prevoz.org, Bla Bla Car, Zim ride, Carpooling.com, Billieger mietwagen.

Omenjene platforme omogočajo voznikom, ki se vozijo sami, da poiščejo potnike na enaki destinaciji, si razdelijo stroške ter tako potujejo bolj ekonomično in okolju prijazno. Aplikacija Poberi Me pa na prvo mesto postavlja druženje in spoznavanje ljudi.

Carpooling platforme so nefleksibilne, saj morajo uporabniki prevoz načrtovati vnaprej, Poberi Me pa potnikom omogoča spontanost, saj lahko svoje povpraševanje ali ponudbo objavijo le nekaj ur pred odhodom. ”Štopajo” lahko iz restavracije ali domačega kavča, aplikacija pa jim omogoča, da dodobra spoznajo voznika in sopotnike ter njihove interese, še preden se usedejo v avto.
 

Poslovni model in kupci

Avtoštop je brezplačna storitev, zato bo tudi njihov produkt v začetnih fazah brezplačen, saj se želijo osredotočiti na pridobitev čim večjega števila uporabnikov.
 
Odločajo se o različnih možnostih nakupa v aplikaciji, t.i. in-app purchase, ki bodo uporabnikom omogočali nekatere dodatne storitve (freemium poslovni model). Osnovna aplikacija omogoča torej uporabniku začetno storitev, v primeru, da želi dodatne funkcije, mora zanje plačati.
 

Kontaktni podatki  

Naslov: DOO d.o.o., Cesta na Ostrožno 6B, 3000 Celje
Spletna stran: www.poberi.me
Članstvo v SIO: /


 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!